P e m e r h ♥ t i S e t i ♥

Tuesday, February 23, 2010

Aku sakit

Setelah seminggu bercuti aku da terkena penyakit yang pernah aku hidapi bbrapa tahun yg lalu. Aku hari ini menjadi ketagih online. Dah lame sbnrnye aku tak melayan minatku tuk online..tapi kini tabiat ini mula menghantui diri ku. Sbrnye ada bek n buruk nye :

Baik
✿  Duk di rumah
✿  Aktiviti mengabiskan duit sopin da 80% kurang
✿  Meningkatkan ilmu
✿  Erat silaturrahim (facebook addicted)
✿  Kepelbagaian masakan ( tgok2 mskn org)


Buruk
♥  Keje rumah xbuat (umh berabuk, bersepah)
♥  Rehat tak cukup
♥  Sakit pinggang + mata
♥  Boros (e-sopin)
♥  Kerja skolah tertangguh
♥  Masa 'bgayut' pendek (Hubby bising!!!)
♥  Berat bertambah (mkn smbil bgosip)
♥  Bil elektrik meningkat (abah bayor..hehe)

Uiskk..setelah dilistkn baru aku sedor...pro n kon nye...nmpknye more kpd keburukan...SENDIRI MAU IGT LA BEB!!!!!!

Monday, February 22, 2010

Hari Isnin

Hari yang memenatkan.

Permulaan pagi yg agak panas. Pas je mandi aku da terasa panas...terus pasang econ 16..huhu. Tak pnh lak aku pgi2 bute psng econ ..kire ari ini dlm sjrh ar. Smpi je skol bru sedar hanpon xbw..adus. Mati aku kn marah dek hubby 6t. Trus mintk Azimah hp nk mintk 1 msg..hehe

Arini dak2 exam...so tak la aku kn mgajr...jus jaga dorang jela. Sampai tersengguk-sengguk la aku dibuatnye tggu dorang jwp pekse.

Nah jawapan 3 kelas ats meja aku...so xreti2 g ker nak mule menanda ha? hehe...mls xdek mood pn mse kt skol tuh.

Otw blik skol singgh nuseri beli bunga kertas nk bw g skol esok pgi ats arahan kak Wan ..hehe. Cikgu n pelajar kerna sedekah sepokok bunga kt skol tuk mncntikn lgi muka bumi skol.

Sampi kt umh da kul 3.40....oleh kerna badan da nk tcbut jek sendi2..tuka2 je bju...Bomm baring ats tilam n ketiduran til 5.30

Bagun n mandi...pas je siap mandi duk ngdp cermin n nmpk darah kuar dri idung...uisssk..asal lak dgn aku ni..cuak gile..cpt2 bsuh muke dgn air sejuk n buh cool fever kt dahi...mmg terasa panas pun kt kepala aku. Mungkin cuaca kt luar panas sgt agaknye kot tu la smpi berdarah idung.

Till now aku rase bdan cam lemah2 jek...nk tanda paper pun xdek mood. Esok jela kt skol..hehe

Sunday, February 21, 2010

Ayuh Ke Sekolah

Setelah seminggu bercuti sakan, esok aku akan kembali ker skola. Malasnye nak bagun pagi-pagi. Kan besh klu cuti disambung lagi. Haha..aku ni klu bagi setahun pn tak ckup cutinye. Bile cuti duk umh sorang2 mule la bosan. Tapi skng rase cm seronok lak duk kt umh.
Esok dak2 da mula ujian bulanan. So xperlu nak prepare nk ngajo ape. Senang sket. Cuma pas exam kena la menanda jwpn. Ujian kali ni aku yg buat untuk paper BM Tingkatan 1. Aku cuma buh soklan ringkasan, pemahaman n tatabahasa sket. Kire sng la sket nak menanda 6t. Klu ade karangan tuh mmg cerewet sket. Rasenye paling lewat hari Rabu da siap tanda 90 set jwpn. Tuepun klu xdek dapat tugas2 sampingan la. Jumaat da cuti kembali sempena Maulidur Rasul.

Saturday, February 20, 2010

Dunia Batinku TV3

Baru pas menonton drama Dunia Batinku kt tv3 arahan dan lakonan Sheila Rusly. Five stars la aku kasi..mmg bjaya mengeluarkn airmata aku la. Ade 4x meleleh. Dasyat2. Klu drama2 ken sblm ni aku meleleh gak, tpi xdek la smpi 4x. Gile hebat. Lakonan tuh mmg mantap..dtambah lak dgn jln cerite tuh..teknik imbas kembali yg bermula dri meliht nasi lemak tuh mmg sgt sesuai la utk aku bgi contoh kt dak2 bile aja 'teknik plot' dlm KOMSAS. Rasenye dak2 kompem akan paham sesangat.
Adik 'Siti Mariam' tuh cumei n petah sekali...ank sape la tuh ek.

Friday, February 19, 2010

F e s y e n a b l e W i f e

Ada yg bertanya kenapa aku mimilih 'fesyenable'? Pada mulanye aku langsung tiada idea nk buh nama/url ape kt blog baru aku ni. Idea ni dtg tibe2 jek..aku suke tgok baju cantik, shawl cantik, kasut cantik, beg cantik n segale2 la yg cantik2 blaker. So teringat la kat word 'fesyen'. Ada lak org tegur 'eh ko salah eja la..fashion bukan fesyen. Sbnrnye bukan salah eja. Sengaja aku gabungkn ejaan BM n BI coz dlm blog aku ni 6t 4 sure mcm2 bhse rojak akan kuar. Almaklumla...nk tulis fully English 6t aku pn xpaham atau byk lak grammar yg tonggang tbalik..keke So campur jela..bak kate org air batu campur tuh klu dicampurkan macam2 btambah sedap rasenye.
Alkishnye terjadilah 'Fesyenable'. 'Wife' lak sj nk org tau yg aku ni da jdi bini org...huhuhu!
Tapi ada gak insan yg xpuas ati,sape g hubby ku yg tcinte tu la..die leh kate kt aku gni 'eleh buh fesyen, syg bukn berfesyen sgt pn..' adeh...bernanah telinge dgr. Dgn slumbe aku jwp 'jeles la tuh'..keke. Die siap suggest buh ar 'incredible wife' huh..ape yg mustahil pn tah!

ReBlog

Welcome back to myself ke dunia pemblogan. Setelah hampir setahun tidak memblog akhirnya aku kembali semua dengan blog baru 'Fesyenable Wife' ini bagi menggantikan "Me, Him & Kechup (http://kechup.blogspot.com) yg telah cmne leh dremoved.

With new spirit aku kembali menulis, meluah, menggomen, memprotes, mengexplore, menggeledah serta meng-ape2 jek demi untuk kepentigan diri sendiri. Kepuasan menulis di blog sudah lame tidak kurasai. Keinginan utk merasai kembali nikmatnye itula membuatkan aku kembali memiliki blog sendiri.

Selamat Datang Semua Ke 'Fesyenable Wife'
Enjoy, Share and Xpresi Diri Anda denganku...ahaks!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts