P e m e r h ♥ t i S e t i ♥

Friday, November 11, 2011

Berat

Meh tgok aksi budak temox tido. Meniarap sngt sampi tlena dibuatnya. Berat pp kot nak angkat...huhu


** sile abaikn tilam yg bogel akibt dpancut oleh dak btuah pg td...huhu


Published with Blogger-droid v2.0

Thursday, November 10, 2011

Hobi baru

Setiap minggu ada je benda baru yang akan ditunjukkan oleh seorang bayi. Begitu juga dengan Adeeb. Benda baru minggu ini adalah isap sebuku tangan. Jika org lain isap jari jek, tapi budak bambam ni akan masukkan tangan yg digenggamnya ke dalam mulut. Lepas kanan kiri lak..begitula secara bergilir. Air liur pun meleleh-leleh dibuatnya.


Published with Blogger-droid v2.0

Tuesday, November 8, 2011

Si Puteh & Si Hitam

Hari raya korban harituh buat pertama kalinya Aisy Aryan pulang beraya ke rumh Toki dia, iaitu abah aku. Aku ni kira pgkat nenek la. Sudah 1buln dah Aisy..kira beza 2buln jela dgn paklong Adeeb.


Published with Blogger-droid v2.0

Majlis Korban & Akikah @SMK Temerloh

Majlis pada hari ini..4ekor utk korban dan sekor utk cgu2 yg buat akikah utk ank2. Termasuk la aku..join sebahagian untuk Adeeb. Alhamdulillah selesai sudah perkara sunat yg d lakukan oleh ibu bpa utk anknya sbgi tanda kesyukurn ats kelahirnnya..nanti Adeeb boleh naik kambing dan lembu.. :))


Published with Blogger-droid v2.0

Saturday, November 5, 2011

Pergi Kedai Tayar

Siang tadi, kami tiga beranak pergi ke kedai tayar untuk tukar 2 tayar depan Orenz yang dah hampir botak. Masa tayar ditukar, mujurlah Si Adeeb ni sangatlah baik duduk bermain-main di atas carseat nya. Mujur lah..buatnya dia meragam time tuh tak ke tak keruan tyreman tuh nak tuka tayar kereta kami. Hehe



Thursday, November 3, 2011

3 Bulan Sudaa..

Tadi seawal jam 8.30 pagi si bambam Adeeb pergi ke klinik. Kali ini untuk menyerah diri dicucuk 3 bulan. Berat 3 bulan ni dah cecah 5.35kg setinggi 60 cm. Memang betul lah apa yang aku jangka. Memang seberat sekampit beras 5kg dah anakku ini. Patutla lenguh je lengan kalau dodoikan dia. 


Bila time nak cucuk pula, saat landingkan dia macam hendak menyusukan tuh dia dah start menjerit. Bila nurse pegang je kaki dia...dia mula menendang-nendang. Pastu keraskan peha dia...adus..puas nurse tuh gosok-gosok peha dia suh dia lembutkan...sampai 3 orang pegang kaki..hebat kan...haha.


Lepas ni 4 bulan berehat seketika tidak perlu cucuk hanya pergi klinik untuk timbang sahaja. 5 bulan barulah peha bambam itu akan dicucuk kembali. 


Muka ngantok n penat menjerit di klinik td...huhu


** mommy terpksa MC arini...maklong Adeeb pergi rombongan abang Danish ke KL.

Wednesday, November 2, 2011

Misi menanda

Bila musim exam tiba, misi aku menyelesaikan tanda paper pun bermula..oh yeah. Kerja akn mjdi sng bila pelajar tidak mnjwb. Haha


Published with Blogger-droid v2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts