P e m e r h ♥ t i S e t i ♥

Monday, February 27, 2012

7 Bulan


Esok anak momi dah masuk 7 bulan...alhamdulillah syukur Adeeb membesar dengan sihat. 

Isteri Si Suami





Terbaca ini...bertuahnya menjadi WANITA yang bergelar ISTERI 


1) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”.

2) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”


3) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”.


4) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”.


5) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”.


6) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”.


7) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”. (Hadis Riwayat Tarmizi)


8) “Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yng difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”.


Dan ingatlah wahai wanita, semua itu terangkum di dalam suatu perkataan iaitu "TAAT"..
.






Tuesday, February 21, 2012

Esok Rabu

Minggu kedua di USM...hari ini kelas jam 9 -11 pagi sahaja. Pas kelas pergi ke Pejabat Bendahari dan lepas tuh menjejakkan kaki buat pertama kalinya di Pusat Pengajian Pendidikan Jarak Jauh untuk bertemu dengan Cikgu Sah atau sekarang telah bertitle DR. Cikgu Sah adalah cikgu aku masa darjah 6 di SK Paya Taram tahun 1996. Kira setelah lebih 16 tahun tidak bertemu di alam nyata...sekadar di muka buku jek. Terima kasih Cikgu kerana sudi jadi saksi Borang Perjanjian Pendidikan Guru.

Aktiviti petang pula berjalan sejauh hampir 3-4 km pergi balik dari hostel ker taman di tepi tasik. Asalnya konon hendak berjogging...tapi last2 berjalan sahaja ..Yang bagus nya pas balik terus je singgah cafe untuk makan nasi sepinggan ...huhu






Thursday, February 16, 2012

Pelajar USM

Kini aku bergelar mahasitua Diploma Pendidikan di Universiti Sains Malaysia..selama tiga semester aku akan berada di sini. Berjauhan dengan anak. Semoga aku akan berjaya dan tabah mengharungi liku-liku kehidupan ini.



En suami yang sudi anto p Penang :)

Gambar kad matrik yang huduh!




Rangkuman Seminggu

Assalamualaikum semua..
Akhirnya hari ini berjaya juga mengupdate blog setelah seminggu berada dI Pulau Pinang. Rasanya hendak diceritakan semua tuh tak lah kot...so sikit-sikit jela ek. Biar gambar jela bercerita.


Jam 9 pagi sarapan di KFC Cameron Highlands
(Temerloh-Raub-Cameron Highlands-Simpang Pulai-Penang)



Menginap di Downtown Tune Hotel Penang
(Hanya RM164.40 untuk 2 malam

Pasembor RM 40.00...huhu...di Jalan Gurney ..org kata Padang Kota Baru
(Tekejut berok en suami bila dgr harga gitu...huhu)

Nasi Kandar Line Clear






Atas beca
Pantai mana tah...lupa





Friday, February 10, 2012

Published with Blogger-droid v2.0.4

Momi Pasti Rindu

Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, February 8, 2012

Beras Merah

Bubur beras merah + ayam + pisang + carrot


Dinikmati hingga licin oleh Adeeb


Published with Blogger-droid v2.0

Packing Memacking Selesai

Tgok...byk x...mcm nk nk pindah ok... Rice cooker tu kotak jek ...dlm tu kertas n alt tulis....sy sungguh bsemangat...


Published with Blogger-droid v2.0

Monday, February 6, 2012

Abi Adeeb

Lama kan tak masukkan gambo en suami kat blog ni...asyik2 Adeeb jek...haha... so ini entri khas utk abi... 
Abi ..momi syg abi sgt...nanti momi duduk jauh abi jangan nakal yer...jgn lupa selalu balik jengok Adeeb :)



Mujur tgok jek...klu beli momi pun nak jugakk...haha





Beras Merah

Hasil blogwalking bbaru ni terbaca la fact2 yg mengatakan bahawa beras yg plg berkhasiat adalah beras merah. Ingtkan beras perang. So arini beras merah akan dkisar...tggu kering dek panas mentari dulu. Hope adeeb suka :))


Published with Blogger-droid v2.0

Stok Puree

Stok puree Adeeb telah dihantar ke rumah akakku acik. Ada purple sweet potato, labu, carrot, pisang dan ayam. So ruang peti yg ada akan aku masukkan stok puree yg baru.


Published with Blogger-droid v2.0

Thursday, February 2, 2012

Banrot Sedappp

Hari ini dah start test Adeeb makan carrot a.k.a lobak. Aku campurkan seketul puree carrot bersama seketul puree pisang ke dalam bubur beras perang. Nampaknya berselera macam biasa. Harap lawas berak. Allergic rasanya tak kot...sebab sekarang dah 3 jam berlalu .






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts