P e m e r h ♥ t i S e t i ♥

Sunday, July 22, 2012

10 Terbaru Tentang Aku, Anak Dan....

Hapdet pantas dan ringkas sementara anak lena 

  1. Sibuk yang melampau - menjaga anak yg sedang aktif membesar. Usia Adeeb hampir mencecah setahun pada 31 Julai nanti. Tetapi masih belum boleh berjalan. Suka sangat memanjat. Kena jaga belakang dia takut terbalik...huhu.
  2. Adeeb suka makan..tapi dia da bosan dengan bubur nasi. Pening aku memikirkan menu hariannya. Harini aku cicahkan roti dengan bubur brokoli+peach. Makan dengan berselera. Suap bubur sahaja tak nak...ambik ko...aku cicah dengan roti. Makan sampai sekeping roti. Pastu berak yang busuk sampai dua kali.
  3. Tidur sehari selalunya sekali je sebelah pagi. Sebelah petang memang taknak tidur. Membuli momi dan atok habis-habisan
  4. Momi kena masak lauk untuk berbuka pada sebelah pagi semasa dia tidur...kalau masak petang...tak makanla momi dengan atok jawapnya.
  5. Selalu nak tengok cat, ayam dan bird. Haiwan ini yang selalu ada di rumah ini. Nanti nak kenalkan dia dengan kera kat belakang rumah lak...huhu...mini zoo OK.
  6. Seharian aku di rumah kadang-kadang bosan juga...tapi apakan daya...layan jela cerita-cerita di tv yang ada. Time anak tidur aku akan tidur juga...tapi dia jarang hendak tidur..makanya...aku pun kenalah menahan mata yang mengantok ini.
  7. Selalu harap weekend abi balik sini...tapi apakan daya...momi perlukan abi...Adeeb begitu juga....maka 1 jam sekali kami pasti akan telepon abi....'hello abi' ambik tepon aku buh kat telinga dia pastu campak...adehhh...
  8. Time nak masak aku selalu igt kat arwah acik...uwa... sebab kalau ada bende yang aku hendak masak tapi tak tau...aku akan roger je acik...tapi kini??? Uwaa...sedih..raya tanpa acik camnelah nanti?? Aku sepiiii tanpa arwah ...
  9. Airmata dah keluar....igt nk smpi 20 point...tidak mampu sudah..
  10. Selamat malam semua... 

momi prefer jd driver ...huhu

Siap type : 11.34pm



Wednesday, July 4, 2012

Kehilangan Seorang Kakak

Semalam merupakan hari yang sangat sedih bagi aku sekeluarga. Kami kehilangan seorang lagi anggota keluarga iaitu kakak ku yang dipanggil Acik. Arwah adalah kakak sebelum aku yang bongsu ni. Meninggal akibat  kidney injury with acidosis + nosocomial infection. Arwah meninggal di usia 42 tahun dan meninggalkan 2 orang anak seorang darjah 5 (P) dan seorang pra sekolah (L). 


Dalam 7 beradik aku hanya ada 3 orang perempuan termasuk Long. Kini tinggal kami berdua. 

Semoga arwah tenang di sana dan marilahkan kita sedekahkan al-Fatihah.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts